Brokkolisalat er den nye trendsalaten i sommer og det er ikke så rart. Den er utrolig god og knasende frisk.
Jeg har valgt å lage en “mager” utgave.
Denne salaten passer kjempe godt til all slags grillmat fra kylling, kjøtt og til fisk.
Men du kan spise den som den er.
Oppskrift:
- 1 brokkoli
- 1 liten rødløk
- 2 vårløk
- 2 ss finhakket gressløk
- 2 ss finhakket persille
- ca. 40 gram ristede pinjekjerner
- 2 dl mager kesam
- 2 ss lett majones
- 1 ss sukker eller annen søtning
- 1 ss sitronsaft
- salt og pepper
Vask brokkoli og del den opp i små buketter. Ha den i en bolle.
Finhakk rødløk, vårløk, gressløk og persille.
Ha i pinjekjerner.
Bland kesam, majones, sukker, sitronsaft. Ha dette over brokkolien, rør godt og smak til med salt og pepper.
Lag gjerne brokkolisalaten et par timer før du skal spise den. Den smaker bedre når den får stått og trukket litt i kjøleskapet.
TIPS: Om du ønsker kan du tilsette rosiner eller druer for å få litt mere sødme i salaten. Du kan også strø over sprøstekt bacon eller finstrimlet skinke.
#brokkoli #salat #brokkolisalat #mager #utenfett #grønnsaker #vegetar #løk #godttilgrillmat #knasendegod #enkel #rask #digg #trend #trendy #aretssalat #matblogg #oppskrift #astridkokk
Del gjerne dette med dine venner <3
Du finner meg her også:
Instagram: @astridkokk
Snapchat: astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no