Dette brødet blir så godt og saftig.
Jeg har bakt det i en liten langpanne, men dobler du oppskriften, passer den fint i en vanlig stor langpanne.
Oppskrift:
- 4 dl lunkent vann
- 1 ts salt
- 1 ss sukker eller honning
- 0,5 dl olje
- 25 gram gjær
- 150 gram sammalt hvete grov
- 100 gram siktet rug
- 5 ss knuste linfrø
- 100 gram havregryn
- 200 gram hvetemel
Bland vann, salt, gjær, sukker og olje i en bakebolle.
Elt inn melet i en mikser og la det elte i ca 10 minutter.
Ha plast over bollen og la deigen heve til dobbelt størrelse på et lunt sted.
Ta deigen ut av bollen og kna den sammen litt på benken.
Fordel deigen i en langpanne kledd med bakepapir. Klem den jevnt ut med hendene.
Pensle med vann og strø over knuste linfrø og havregryn. Hev i ca. 10 min.
Bruk en skarp kniv og del deigen i passe store rundstykker. Av denne deigen fikk jeg 10 stk.
La deigen heve i ca. 20 min til.
Stekes på 200 grader i ca. 20-25 min på nederste rille. Avkjøl på rist.
TIPS: Du kan bruke annet mel men husk at mengden må være ca den samme som i denne oppskriften. Men prøv deg gjerne frem.
#matpakkebrød #matpakke #brød #grovt #godt #saftig #langpanne #skolestart #enkel #oppskrift #matblogg #astridkokk
Del gjerne dette med dine venner. <3
Du finner meg her også:
Instagram: @astridkokk
Snapchat: astridkokk
Facebook; Astridkokk.blogg.no
Dette så veldig godt ut, og neste gang jeg baker brød skal jeg prøve oppskriften din 😊
Tusen takk. Hyggelig å høre. 🙂 Vera Lynn:
Hei,
Skal alt havregrynet og linfrøene strøs over brødet, eller bare litt og resten skal blandes sammen med melet inni deigen?
Hei. Alt skal i deigen. Ha litt ekstra som du strør på toppen av brødet. 🙂 Marta:
Hei 😊 Har du testet oppskriften med speltmel?
Hei. Bruk gjerne speltmel i oppskriften om du ønsker det. 🙂 Lisbeth:
Brukte du fersk gjær?
Ja. 🙂 Julia:
Meget godt brød 👍👍👍
Ser veldig godt ut 😋 går det an å bruke en pose tørrgjær isteden for fersk gjær?
Hva er målene på langpanna du brukte?