Sukkerfri sjokolademousse

Drømmer du om en god, sukkerfri og litt lettere sjokoladedessert?

Da må du prøve denne. <3

 

Oppskrift 4 porsjoner:

 

4 små egg

3 gelantinplater

0,5 dl vann

1 boks kokosmelk (kun det tykke. Boksen må stå i kjøleskapet.) eller 2 dl mager vaniljekesam

15 gram kakao

1 ss vaniljeproteinpulver

100 gram sukkerfri mørk sjokolade eller 70 % mørk sjokolade

3-4 ss Tagatesse (Smak deg litt frem)

1 klype salt

 

Legg gelantinplatene i kalt vann og la de ligge der i 10 minutter.

Skill eggene.

Stivpisk eggehvitene.

Smelt sjokoladen i vannbad eller på svak varme.

Pisk sammen eggeplommer, Tagatesse, kakao, smeltet sjokolade, salt, vaniljesukker, kokosmelk/kesam i en bolle. Bruk mikser.

Kok opp 0,5 dl vann, klem ut vannet av gelantinplatene og slipp de oppi det kokende vannet. Trekk kjelen av platen og avkjøl i noen minutter.

Hell det så inn i sjokolademassen mens du pisker i massen.

Vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene til slutt. Bruk en slikkepott.

Fordel i pene serveringsglass og sett de i kjøleskapet i minimum 2 timer før servering. Kan lages dagen før.

Strø over høvlet sjokolade like før servering.

 

 

 

#sjokolademousse #sjokolade #sukkerfri #dessert #hverdagskos #enkel #god #funksjonellmat #oppskrift #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette med dine venner. <3

 

Du finner meg her også:

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg