Lammekjøtt er i sesong nå på høsten. Jeg har laget lammekjøttboller med mye godt krydder i.
Får du ikke tak i kjøttdeig av lam, kan du kjøpe kjøtt og kverne det selv. Du kan selvfølgelig også bruke annen kjøttdeig.
Oppskrift:
- 600 gram lammekjøttdeig
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 2 fedd finhakket hvitløk
- 1 finhakket rød chili
- 1 ss finhakket rosmarin
- 2 ss finhakket persille
- 2 ss dijon-sennep
- 1 egg
- 2 ss potetmel
- 2 dl matfløte eller melk
Elt lammekjøttet sammen med salt og pepper. Gjerne i en kjøkkenmaskin.
Tilsett de andre ingrediensene og elt alt godt sammen.
Lag små boller med en skje og stek dem i olje/smør gylne på begge sider.
Ta bollene opp av pannen og tilsett en finhakket rødløk, 2 ss tomatpure, 2 bokser grovhakket tomat,
1 fedd finhakket hvitløk, 1 ts salt, en klype pepper, 2 ss sukker, 2 ss finhakket frisk persille, 1 ss finhakket basilikum.
Kok opp og la småkoke i ca 10 minutter. Tilsett lammebollene og kok i nye 10 min.
Server med godt brød og pasta eller båtpoteter.
#lammeboller #lammekjøttboller #lam #kjøttboller #tomatsaus #krydder #urter #mat #middagstips #matglede #sesong #enkel #rask #oppskrift #matblogg #blogg #astridkokk
Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3
Du finner meg her også:
Instagram: @astridkokk
Snapchat: astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no
Så nydelig!!
så godt ut:)