Sursild, sennepssild og tomatsild.

Alle typer sild kan du lett og enkelt lage selv.

Det er hyggelig gaver å gi bort til jul og veldig hyggelig å få.

Ferdig laget sild er holdbar i ca 14 dager i kjøleskap. Pass på at glassene du bruker er rene og tette.

Jeg anbefaler at du bruker kryddersild-filét til dette og ikke salt sild. Fordi salt sild må vannes ut helst natten over. Kryddersild er veldig god som den er og kan brukes med en gang. Kryddersild kan være litt vanskelig å få tak i. Men Meny selger kryddesild-filét i løsvekt i fiskedisken. Ser du det ikke, er det bare å spørre. Du kan også kjøpe det i Sverige, vakuumpakket.

 

Oppskrift på sursild:

  • 5 stk kryddersildfiléter
  • 1 rødløk i skiver
  • 2 stk vårløk i ringer
  • ca 2 cm fersk ingefær i terninger
  • Til laken:
  • 4 dl vann
  • 3,5 dl sukker
  • 2 dl eddik, 7%
  • 1 ss hel sort pepper
  • 1 ss hel allehånde
  • 1 ss nellikspiker
  • 1 ss sennepssfrø
  • 2 stk laubærblad

 

Del silden i passe biter på 1,5 cm.

Del løk og vårløk i ringer.

Skrell og del ingefær i små terninger.

Laken lages ved å blande vann, eddik og sukker. Rør til sukkeret er løst opp. Bland inn krydderet i laken. La stå i 10 min.

Du kan bruke en ferdig pose med sursildkrydder fra Santa Maria, som kan kjøpes i de fleste butikker nå før jul.

Legg løk, vårløk og sild lagvis i en glass. Hell over laken tilslutt.

Silden bør stå å trekke i et døgn i kjøleskap før den spises.

 

 

Oppskrift på sennepssild:

  • 3 stk kryddersildfiléter
  • 0,5 gul løk i skiver.
  • Saus:
  • 100 gram majones
  • 3 ss sennep
  • 2 ss honning-dijonsennep
  • 3 ss finhakket fersk dill
  • 1 ts eddik, 7%
  • 1 ts sukker
  • en klype pepper

 

Del silden i passe biter og løken i skiver.

Bland alle ingrediensene til sennepssausen. Ha i silden og løk og rør forsiktig sammen.

Bør stå å trekke i kjøleskapet i et døgn før den spises.

 

 

Oppskrift på tomatsild:

  • 3 stk kryddersild-filéter
  • 1 rødløk i skiver
  • Saus:
  • 0,5 dl nøytral olje
  • 100 gram tomatpuré
  • 2,5 dl sukker
  • 0,75 dl vann
  • 1,25 dl eddik, 7%
  • 3 ss finhakket frisk dill
  • en klype pepper.

 

Del silden i passe biter og løken i skiver.

Lag sauen ved å blande alle ingredienser. Ha sild og løk i og rør forsiktig.

La sen stå i kjøleskapet et døgn før den spises.

 

 

#sild #fisk #kryddersild #sursild #tomatsild #sennepssild #hjemmelaget #julegavetips #enkel #rask #oppskrift #jul #Christmas #matblogg #astridkokk #blogg

 

Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3

 

Du finner meg her også:

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg