Biffgryte med øl

Jeg har laget ei ny biffgryte. Jeg er veldig glad gryter fordi det smaker mye, lager seg nesten helt selv og smaker godt nå i vinterhalvåret.

Lager du mye, kan du ha det til middag flere ganger og du kan fryse ned.

Denne oppskriften er nok til ca. 6 – 8 personer.

 

Oppskrift:

  • ca. 1 kg oksekjøtt, f.eks. høyrygg
  • 2 stk gul løk
  • ca 300 gram champignon eller aroma
  • 4 stk pastinakk eller persillerot
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 kvaster rosmarin
  • 3 ss hvetemel
  • 1 kg gulrot
  • 5 dl mørkt øl
  • oksekraft
  • salt, pepper evt. sukker

 

Del kjøttet i litt store biter og brun det i litt olje i pannen.

Ha kjøttet over i en gryte. Hell over det mørke ølet og oksekraft til det dekker kjøttet.

La dette småkoke i ca. 1 time. Hell over mere kraft om det skulle koke bort for mye.

Ha i løk, champignon, pastinakk og gulrot i store biter og kok det mørt.

Rør ut hvetemelet i litt kalt vann og jevn gryten. Du kan også bruke maizenna.

Ha i hvitløk, rosmarin, salt, pepper, laubærblad og smak til med evt. litt sukker.

La gryten koke i ca. 10 min til.

Serveres med grønnsaker og potetmos.

 

#biff #gryte #okse #høyrygg #øl #mørktøl #biffgryte #potetmos #middagstips #enkel #rask #oppskrift #kos #helgekos #midtiuka #matblogg #blogg #astridkokk

 

Del gjerne dette med dine venner. <3

 

Du finner meg her også:

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg