Jeg har laget ei ny biffgryte. Jeg er veldig glad gryter fordi det smaker mye, lager seg nesten helt selv og smaker godt nå i vinterhalvåret.
Lager du mye, kan du ha det til middag flere ganger og du kan fryse ned.
Denne oppskriften er nok til ca. 6 – 8 personer.
Oppskrift:
- ca. 1 kg oksekjøtt, f.eks. høyrygg
- 2 stk gul løk
- ca 300 gram champignon eller aroma
- 4 stk pastinakk eller persillerot
- 2 fedd hvitløk
- 2 kvaster rosmarin
- 3 ss hvetemel
- 1 kg gulrot
- 5 dl mørkt øl
- oksekraft
- salt, pepper evt. sukker
Del kjøttet i litt store biter og brun det i litt olje i pannen.
Ha kjøttet over i en gryte. Hell over det mørke ølet og oksekraft til det dekker kjøttet.
La dette småkoke i ca. 1 time. Hell over mere kraft om det skulle koke bort for mye.
Ha i løk, champignon, pastinakk og gulrot i store biter og kok det mørt.
Rør ut hvetemelet i litt kalt vann og jevn gryten. Du kan også bruke maizenna.
Ha i hvitløk, rosmarin, salt, pepper, laubærblad og smak til med evt. litt sukker.
La gryten koke i ca. 10 min til.
Serveres med grønnsaker og potetmos.
#biff #gryte #okse #høyrygg #øl #mørktøl #biffgryte #potetmos #middagstips #enkel #rask #oppskrift #kos #helgekos #midtiuka #matblogg #blogg #astridkokk
Del gjerne dette med dine venner. <3
Du finner meg her også:
Instagram: @astridkokk
Snapchat: astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no
Så nydelig!
Så nydelig og godt det å ut!