Dette er en litt annen vri på brente mandler. Knallgode!
Oppskrift:
- 100 gram skåldet mandel
- 100 gram hasselnøtter uten skall
- vann
- 1 ss Maldon-salt
- Nøytral olje
- 40 gram sukker
- 1 ss smør
Skåld mandlene ved å koke opp vann, ha i mandlene, kok opp. Trekk kjelen av platen og la de ligge i vannet i ca. 8-10 min.
Sil av vannet og klem skallet av mandlene.
Sett ovnen på 230 grader. Strø hasselnøttene utover et stekebrett og stek/rist de i ovnen i ca. 10 min.
Legg de i et kjøkkenhåndkle og klem/rull av skallet.
Ha både mandler og hasselnøtter i en kjele sammen med salt og vann til det dekker. Kok til alt vann har fordampet og nøttene er tørket.
Ha på olje så det dekker og friter nøttene til de er gylne og sil så vekk oljen.
Ha nøttene tilbake i kjelen og tilsett sukkeret. Sett kjelen tilbake på platen og varm det til sukkeret er smeltet og fester seg til nøttene. Rør inn smøret til slutt.
Ha mandlene/nøttene ut på et bakepapir og skill dem fra hverandre.
Avkjøl og ha de i en fin gavepose eller en krukke med lokk.
En fin gave å gi bort til jul.
#fritertenøtter #mandler #hasselnøtter #skåldede #jul #friterte #julekos #julegodt #Christmas #oppskrift #matblogg #blogg #astridkokk
Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3
Du finner meg her også:
Instagram: @astridkokk
Snapchat: astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no
Hei.
Bruker du vanlig, eller brunt sukker?
Går det an å bruke andre typer nøtter også?
Hei. Sorry for seint svar. Bruker vanlig sukker. Du kan bruke alle slags nøtter til dette. Stian: