Jeg har lagt ut oppskrift på proteinrundstykker tidligere på bloggen, men disse er litt annerledes både på ingredienser og fremgangsmåte.
De er smaksrike og kan toppes med deilig magert pålegg. Du holder deg lenge mett og kan spises både til frokost lunsj og kvelds.
Bruk gjerne den samme deigen og bak pizza, brød eller fylte horn.
Denne oppskriften gir ca. 12 stk rundstykker.
- 350 gram hvetemel
- 200 gram sammalt hvete, grov
- 1 ts salt
- 25 gram fersk gjær
- 150 gram mager Cottage Cheese
- 100 gram eggehvite
- 1 ss Fiber sirup eller honning
- 1,5 dl vann.
Bland alt det tørre i en bolle.
Rør ut gjæren i vannet.
Bland inn resten av ingrediensene i det tørre.
Elt alt godt sammen med hendene.
Ha plast over bollen og la deigen heve til dobbelt størrelse på et lunt sted.
Trill ut deigen til rundstykker, sett på stekebrett med bakepapir og hev i ca 30-40 min.
Om du ønsker kan du pensle med egg på toppen før steking.
Stek på 220 grader i forvarmet ovn i ca. 15-20 min.
Avkjøl.
#proteinrundstykker #protein #rundstykker #gjærdeig #cottagecheese #mager #eggehvite #hvetemel #grov #enkel #oppskrift #matblogg #astridkokk
Del gjerne dette innlegget med dine venner.
Du finner meg her også:
Instagram: @astridkokk
Snapchat: astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no
Ser kjempe gode ut! 🙂
Så nydelige og gode de så ut! 🙂