Engelsk muffin må ikke forveksles med vanlige søte muffins. Dette er som rundstykker, stekt i stekepanne.
De egner seg ypperlig om du er på hytta i påska uten stekeovn.
De lages og heves på akkurat samme måte som vanlig gjærdeig.
Oppskriften gir ca. 12-15 stk.:
- 2 dl melk
- 1 egg
- 20 gr mykt smør
- 10 gr salt
- 15 gr sukker
- 15 gr gjær
- en kvart ts bakepulver
- ca. 350 gr hvetemel
- Semulegryn og stekeolje/smør
Rør ut gjær i lunken melk.
Rør inn de andre ingrediensene og elt melet inn til slutt. Bruk en mikser eller elt for hånd. La deigen eltes i ca 10 min.
Ha plast over bollen og hev til dobbelt størrelse på et lunt sted. Dette tar alt fra 1 til 2 timer.
Del deigen i like store emner og trill til boller. Trykk de ganske flate og dypp de i semulegryn. Legg de på et stekebrett kledd med
bakepapir og strødd med semulegryn. La de heve i ca. 20 -30 minutter på et lunt sted.
Varm litt stekesmør/melange i en panne og stek rundstykkene i ca 5 min på hver siden i pannen.
Det er viktig at runstykkene blir gjennomstekte. Skru heller ned varmen og stek de lengre. Pass på at de ikke blir brente.
Avkjøl noe på rist før du deler de.
Den riktige måten å dele de på er å bruke en gaffel og stikke rundt hele kanten slik at rundstykket får en type “perforering”. Det gjør at innsiden blir litt ruglete og får en sprø innside når du rister de.
Rist rundstykke-halvene i en brødrister eller i en stekepanne.
Ønsker dere en riktig God Påske! <3
#engelskmuffin #engelsk #muffin #gjærbakst #gjærdeig #hvetebakst #hvete #englishmuffin #rundstykker #påske #hytte #utenstekeovn #oppskrift #matblogg #astridkokk
Du finner meg her også:
Snapchat: astridkokk
Instagram: @astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no
Hei, hvor lenge holder disse etter man har bakt dem? Skal de ligge i kjøleskap?
Du kan fryse de. Ikke oppbevares i kjøleskap. Det er nesten det samme som vanlige rundstykker. Kitty: