Rosa makroner med salt lakriskrem

Makroner. En liten søt munnfull.

Lag de med de fargene og smakene du selv liker.

 

Oppskrift:

  • 100 gr eggehvite
  • 60 gr sukker
  • 1 ts
  • 130 gr mandelmel
  • 170 gr melis
  • konditorfarge

 

Pisk eggehviten til den begynner å skumme. Bruk en håndmikser til dette. Ha i litt og litt sukker mens du pisker. Ha også i vaniljesukkeret.

Pisk dette til luftig marengs. Det tar ca 3-5 min.

Bland inn ønsket konditorfarge. Bruk gjerne den fra Cacas/Wilton. Kan kjøpes hos Jernia, Kitchn og div. hobbybutikker, eller på nett.

Bland mandelmel med melis og rør alt godt sammen.

Bland mandelmel og melis sammen med marengsen. Rør det godt sammen men ikke rør for mye. Da blir røren for tynn og vil bare flyte utover.

Ha røren i en sprøytepose.

Bruk 2 stk stekebrett kledd med bakepapir. Sprøyt ut makronrøren i små topper på stekebrettet, på størrelse med en 5 krone.

Ikke sprøyt de ut for tett. Det blir ca. 60 halve (30 hele) makroner av røren. Det kommer jo naturligvis an på om du lager de større.

Dunk med håndflaten på undersiden av stekebrettet slik at du slår ut luftbobler og at de blir litt flatere.

Sett makronene til tørking på kjøkkenbenken i ca. 30 min.

Stek de ved 140 grader varmluft i ca 10 minutter.

La makronene avkjøle på bakepapiret. Ikke prøv å ta de av før de er helt kalde.

Ha lakriskrem på en av makronene og sett de sammen.

 

Salt lakriskrem:

  • 200 gr mykt smør
  • 200 gr melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 gr kremost naturell
  • 3 bokser hocky pulver
  • ca. 100 gr salt lakrissaus fra Diplom Is eller mengde etter ønske.
  • evt. svart konditorfarge.

 

Alt piskes luftig med en håndmikser. Dette tar ca 10 min.

Ha kremen i en spøytepose.

 

 

#makroner #franske #rosa #konditorfarge #cacas #wilton #lakris #saltlakris #diplomis #mandel #marengs #oppskrift #matblogg #astridkokk

 

Du finner meg her også:

Snapchat: astridkokk

Instagram: @astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

4 kommentarer
    1. Detter er noe jeg ikke har forsøkt meg på enda, men det er jo så godt… Spesielt lakriskrem, jeg elsker lakris i alle former og konsistenser ;o))

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg