Rabarbrapai

Sprø deilig pai med vaniljekrem og rabarbra. Om du ikke har rabarbra kan du bytte den ut med f.eks. jordbær, blåbær, pære eller eple.

 

Oppskrift på 1 stor pai eller 2 små:

  • 250 gr hvetemel
  • 100 gr melis
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 klype salt
  • 100 gr kalt smør i terninger
  • 2 egg.

 

Bland sammen alt det tørre i en bakebolle.

Smuldre inn smøret i hvetemelet med hendene. Du kan bruke en foodprocessor også.

Kna inn 2 egg tilslutt.

Kna sammen deigen, pakk den inn i plast og legg den i kjøleskapet i minimum 1 time.

Kjevle den ut og klem den ned i 1 eller 2 paiformer.

Bruk en gaffel og prikk bunnen.

Forsteik/Blindsteik bunnen på 160 grader forvarmet ovn i ca 10 min.

Ta pai-bunnen ut og avkjøl den litt.

Fyll paiskallet med vaniljekrem, enten hjemmelaget eller ferdig kjøpt.

Vask og rens rabarbra og del den opp  passe store biter. Legg den ovenpå vaniljekremen, trykk den litt ned og strø ca 1 ss sukker over.

Bruk så mye rabarbra som du selv ønsker. Bruk fantasien og lag gjerne et pent mønster.

Stek paien ved 160 grader i ca. 25 min.

Strø litt melis på toppen av paien.

Serveres lun med is eller pisket krem.

 

 

#pai #rabarbra #rubarb #rabarbrapai #vaniljekrem #paideig #sommerinorge #sommer #Norge #helgekos #enkel #rask #kake #oppskrift #matblogg #astridkokk

 

Du finner meg her også:

Snapchat: astridkokk

Instagram: @astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg