Grovt matpakkebrød i langpanne

 

Dette brødet er bakt i en liten langpanne, men det kan fint bakes som vanlig brød eller rundstykker.

 

Oppskrift:

  • 7 dl lunkent vann
  • 2 egg
  • 0,5 dl olivenolje
  • 2 ts salt
  • 4 ss mørk sirup
  • 25 gr fersk gjær
  • 1 dl knuste linfrø
  • 3 dl solsikkefrø
  • Ca. 1,3 liter grovbakst mel med hvete og rug.

 

Bland sammen vann, egg, olje, salt, sirup og gjær i en bakebolle. Rør dette godt sammen.

Tilsett linfrø, solsikkefrø og melet. Elt alt godt sammen i en kjøkkenmaskin. La deigen elte i ca. 15 min på lav hastighet.

Ha plast over bollen og sett til heving til dobbelt størrelse på et lunt sted.

Ha deigen over i en langpanne kledd med bakepapir. Trykk deigen jevnt utover i formen.

La den heve i ca. 45 min.

Del opp brødet i passe biter med en deigskrape eller en kniv.

Pensle med egg og strø med solsikkefrø.

Stek brødet i ca. 30 min på 220 grader.

 

 

#matpakkebrød #langpannebrød #matpakketips #matpakke #grovtbrød #grov #grovt #brød #rundstykker #gjærdeig #solsikkefrø #oppskrift #matblogg #astridkokk

 

Du finner meg her også:

Snapchat: astridkokk

Instagram: @astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg