Julekake med rosiner og sukat

Hva smaker vel bedre enn fersk, myk julekake med godt smør og brunost?

Det er nok noe av det beste jeg får.

Her får du en oppskrift som gir deg enten 3 store eller 4 litt mindre runde julekaker. Ikke lag de for store, de hever godt og blir større enn du kanskje tror.

 

Oppskrift:

  • 5 dl melk
  • 100 gr sukker
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts salt
  • 1 egg
  • 25 gr fersk gjær
  • ca 900 gr hvetemel
  • 100 gr mykt smør
  • rosiner og sukat etter eget ønske. (ca 100 gr av hver)
  • 1 egg til pensling.

 

Ha melk, sukker, kardemomme, vaniljesukker, salt og egg i en bakebolle. Rør sammen og rør ut gjæren i dette.

Elt inn hvetemelet. La deigen elte i ca. 10-15 min i en mikser.

Del det myke smøret i terninger og elt det inn litt og litt etter hvert.

Kna inn rosiner og sukat for hånd til slutt.

Sett deigen til heving med plast over til dobbelt størrelse.

Del deigen i enten 3 store eller 4 litt mindre emner.

Kna de og form de til runde store boller. Sett de på et stekebrett kledd med bakepapir.

Bruk en skarp kniv og lag et snitt rundt hele kaken ca. 2 cm fra bunnen og opp. Bruk så knytteneven og “slå” ned en grop midt i kaken/deigen.

Dette lager den riktige formen på julekakene.

Sett de til heving i ca. 45 min på et lunt sted.

Pensle med egg og stek på ca 180 i 40 min. Sjekk de underveis. Det er mulig du må ha lavere temp eller la de stå lengre eller kortere tid. Alle ovner er litt forskjellige. Husk at du alltid må forvarme ovnen før du skal steke.

Et du usikker på om de må stå lengre, kan du bruke et steketermometer og sjekke. Kjernetemperatur skal være minst 95 grader.

Avkjøl i ca. 30 min på rist før du skjærer opp i skiver.

TIPS: Om du ønsker, kan du ha deigen i brødformer og lage de som “julebrød”. Du kan også lage deigen som hveteboller.

 

 

#julekaker #rosiner #sukat #julebakst #gjærdeig #deig #søt #jul #godjul #Christmas #norway #Norge #brunost #juleost #godt #enkelt #kos #julekos #helgekos

 

Del gjerne dette med dine venner. <3

 

Du finner meg her også:

Snapchat: astridkokk

Instagram: @astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg