Delfiakake

Deilig søt og syndig julekake med kjeks, marsipan og geletopper.

Denne oppskriften er nok til en form på 1,5 liter.

 

Oppskrift:

  • 400 gr lys eller mørk sjokolade
  • 1,5 pk delfiafett
  • 6 ss sterk kaffe
  • 5 egg
  • 5 ss sukker
  • 2 ss vaniljesukker
  • ca.16 Per-kjeks
  • ca. 150 gr marsipan (kan sløyfes)
  • geletopper

 

Kle en brødform med bakepapir. Del marsipan i skiver.

Smelt delfiafett og sjokolade på svak varme. Rør inn kaffe til slutt når alt er smeltet. Avkjøl

Pisk eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker.

Vend inn sjokoladeblandingen i eggedosisen med en slikkepott. Bland det godt sammen med ikke visp hardt for da slår du ut luften i eggedosisen.

Ha en øse med sjokoladerøren i bunnen av brødformen. Legg kjeks, så sjokoladerøre, så marsipan lagvis i formen.

Avslutt med sjokoladerøren. La stivne i ca 30 min i romtemperatur før du pynter med geletopper.

Sett i kjøleskap i minimum 2 timer før den deles i tynne skiver.

Tips: For å få fine skiver kan du ha en skarp kniv i varmt vann før du bruker den å deler opp kaken.

 

 

 

#delfiakake #delfia #kake #kokosfett #sjokolade #geletopper #perkjeks #marsipan #julekake #jul #Norge #julinorge #Christmas #dröetker #freiasjokolade #freianorge  #rask #enkel #oppskrift #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette med dine venner <3

 

Du finner meg her også:

Snapchat: astridkokk

Instagram: @astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

3 kommentarer
    1. Per kjeks er etter hva jeg hører gått ut av produksjon.
      ble tipset å bruke kvikklunsj i stedet, skal prøve i år.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg