Delfiakake

Deilig søt og syndig julekake med kjeks, marsipan og geletopper.

Denne oppskriften er nok til en form på 1,5 liter.

 

Oppskrift:

  • 400 gr lys eller mørk sjokolade
  • 1,5 pk delfiafett
  • 6 ss sterk kaffe
  • 5 egg
  • 5 ss sukker
  • 2 ss vaniljesukker
  • ca.16 Per-kjeks
  • ca. 150 gr marsipan (kan sløyfes)
  • geletopper

 

Kle en brødform med bakepapir. Del marsipan i skiver.

Smelt delfiafett og sjokolade på svak varme. Rør inn kaffe til slutt når alt er smeltet. Avkjøl

Pisk eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker.

Vend inn sjokoladeblandingen i eggedosisen med en slikkepott. Bland det godt sammen med ikke visp hardt for da slår du ut luften i eggedosisen.

Ha en øse med sjokoladerøren i bunnen av brødformen. Legg kjeks, så sjokoladerøre, så marsipan lagvis i formen.

Avslutt med sjokoladerøren. La stivne i ca 30 min i romtemperatur før du pynter med geletopper.

Sett i kjøleskap i minimum 2 timer før den deles i tynne skiver.

Tips: For å få fine skiver kan du ha en skarp kniv i varmt vann før du bruker den å deler opp kaken.

 

 

 

#delfiakake #delfia #kake #kokosfett #sjokolade #geletopper #perkjeks #marsipan #julekake #jul #Norge #julinorge #Christmas #dröetker #freiasjokolade #freianorge  #rask #enkel #oppskrift #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette med dine venner <3

 

Du finner meg her også:

Snapchat: astridkokk

Instagram: @astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

4 kommentarer

    1. Per kjeks er etter hva jeg hører gått ut av produksjon.
      ble tipset å bruke kvikklunsj i stedet, skal prøve i år.

    2. Delfiakake er en klassisk julekake som ofte blir servert i løpet av høytidene i Norge. Denne kaken er enkel å lage, og består av lag med søte kjeks, marsipan og en sjokoladeblanding laget med kokesjokolade og delfiafett. Kombinasjonen av de ulike teksturene og smakene gir en fyldig og smakfull kake som appellerer til både voksne og barn. Delfiakake er perfekt for de som ønsker en rask og enkel dessert som samtidig er imponerende nok til å serveres ved festlige anledninger​. Visit us Telkom University Jakarta

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg