Disse fine rundstykkene bakte jeg i går etter inspirasjon fra en fantastisk Instagramkonto som heter Fontana Forni USA.
Anbefaler å følge kontoen. Mange flotte videoer blir lagt ut på denne kontoen.
Runstykkene er Italiensk inspirert. Oppskriften gir ca. 8 rundstykker.
Og du trenger en epledeler til denne oppskriften!
Oppskrift:
- 400 gram hvetemel
- 2,5 dl vann
- ca. 20 gram gjær
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- 0,5 dl olivenolje.
Bland alt i en bakebolle og elt i deigen med en mikser i ca. 10-15 min.
Ha plast over bollen og hev til dobbelt størrelse.
Kle et stekebrett med bakepapir og dryss det med mel.
Del deigen i 8 like store emner og trill runde boller. Sett de på stekebrettet og la de heve i ca. 20 min.
Bruk en epledeler og trykk ned hver bolle nesten helt igjennom.
Snu bollene slik at mønsteret havner ned på det melete stekebrettet. La de heve slik i 20 min til.
Snu de så slik at mønsteret er opp igjen.
Stek de midt i ovnen på ca. 220 grader i ca. 15 min.
#panini #rosetta #paninirosetta #italiensk #inspirasjon #epledeler #finerundstykker #rundstykker #hvetemel #oppskrift #matblogg #astridkokk
Del gjerne dette med dine venner. <3
Du finner meg her også:
Instagram: @astridkokk
Snapchat: astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no
de så gode ut 🙂
Så bra. Takk! 🙂 superdaddy92:
Fantastisk. Jeg så ikke dette i sta. Takk for oppskrift. Skal prøves x
Lagde disse i går, ble kjempegode.
Siktet litt mel på emnene før jeg brukte epledeleren, da løsnet den lettere.
Takk for fin oppskrift 🙂
Så hyggelig å høre. Tusen takk. 🙂 Anniken:
Denne oppskriften skal jeg prøve. Tusen takk for oppskrift 😊
Morsom vri med å bruke epledeleren, ble en fin effekt 👍
Panini Rosetta er et Italiensk bakverk, der man bruker det vi kaller epledeler. 🙂 Frode:
Ikke bare fine å se på, men gode også 🙂
Luftige og lette!
Takk 🙂 Så hyggelig å høre. Mari:
deigen står til heving nå :))) Gleder meg :)))
Faller de ikke sammen når du snur dem