Kjempe gode Pretzeln/saltkringler kan du enkelt bake selv.
Av oppskriften blir det ca 15-18 kringler.
Oppskrift:
- 25 gram fersk gjær
- 3,5 dl lunkent vann
- 1 ss sukker
- 1 ts salt
- 9 dl hvetemel
- 1 liter vann
- 3 ss natron
- ca 2 ss smeltet smør
- Maldonsalt.
Ha vann, sukker og salt i en bolle. Tilsett gjær og rør til den er oppløst. Elt inn melet. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin.La deigen heve i ca 1 time.Del deigen i 15-18 emner og trill lange tynne pølser av disse. Lagkringler av dem.
Sett ovnen på 225 grader.
Kok opp 1 liter vann og ha i 3 ss natron. Slipp kringlene ned i vannet og kok i ca 1 min. Kok bare 2-3 kringler av gangen. La de dryppe av seg litt før du legger dem på et stekebrett kledd med bakepapir. Når alle kringlene er kokt, pensles de med litt smeltet smør og drysses med Maldonsalt.
Stek kringlene i ca 15 min midt i ovnen. Avkjøles på rist.
#pretzeln #bretzeln #saltkringler #snacks #maldonsalt #gjærbakst
Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk