Supergode polarbrød som egner seg godt til matpakken. Metter mye og er enkle å bake.
Av oppskriften får du 12 stk polarbrød.
Oppskrift:
- 80 gram havremel
- 300 gram grovbakstmel med hvete og rug
- 100 gram hvetemel
- Ca. 10 gram fersk gjær
- 1 ts honning
- 1 ts salt
- 2 dl lettemelk
- 1 dl vann
- 0,5 dl nøytral olje.
Bland alt det tørre i en bolle.
Varm opp melk og vann til 37 grader. Løs opp gjæren i dette.
Ha melkeblandingen over i melblandingen. Tilsett honning, salt og olje.
Elt alt godt sammen. Elt deigen i ca. 5 minutter.
Ha plast over bakebollen og la heve til dobbelt størrelse.
Ta deigen ut av bollen. Rull en lang pølse som du deler i to like deler. Del så hver del i 6, slik at du får 12 like store emner. Trill disse til runde boller.
La de hvile i 5 min før du kjevler de flate. Legg 6 stk på hvert stekebrett og prikk de med en pinne, gaffel eller liknende.
Hev de i ca. 30 min. Og stek de på 230 grader i ca. 10 min. Avkjøles på rist.
#polarbrød #grove #gjærbakst #kjempegode #matpakke #matblogg #astridkokk
Del gjerne dette med dine venner. <3
Du finner meg også her:
Instagram: @astridkokk
Snapchat: astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no
Jeg baket ekstra grove polarbrød i går faktisk 😀 Godt er det!
Takk for en fin oppskrift, dette så kjempe godt ut 🙂 (Ukens blogg konkurranse på min blogg nå, bli gjerne med)
Går det an å bake disse med surdeig? Jeg tåler ikke gjær, får vondt i magen av det.
Går det an å bake disse med surdeig? Jeg tåler ikke gjærbakst, får vondt i magen av det.