Kjempe god Creme Brûlee som kan lages god tid i forveien.
Oppskriften er nok til 5 porsjoner.
Oppskrift:
- 2 dl kremfløte
- 2 dl melk
- frøene fra 1 stk vaniljestang
- 75 gram sukker
- 4 stk eggeplommer
- ca 3-4 ts sukker til karamell på toppen.
Snitt vaniljestangen på tvers og skrap ut frøene. Ha disse sammen med blandingen av kremfløte, melk og sukker i en kjele.
Kok opp. Og avkjøl noe.
Pisk sammen eggeplommene. Hell fløteblandingen over eggeplommene og rør godt. Sil blandingen og hell den over i 5 porsjonsformer.
Stekes i vannbad på 150 grader i ca 40 min. Avkjøl.
Strø litt sukker på toppen av desserten og brenn det brunt med en creme brûlee -brenner/skibrenner eller liknende.
Server gjerne friske bær til.
#cremebrulee #dessert #kremfløte #egg #vaniljestang #nyttårsaften #nyttår #nyttårsdessert #blogg #matblogg #astridkokk
Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk eller lik Astridkokk.blogg.no på Facebook.
Del gjerne. <3
Mm, har faktisk aldri lagd det før 🙂 Men kanskje jeg skal gi det ett forsøk..
De så kjempe gode ut! Godt nyttår til deg 🙂
Dette så kjempe godt ut 🙂
Det er deilig det…takk for tips :)) Ønsker deg et fint nytt år også <3
Ser aldeles nydelig ut!