Gulrotcupcakes uten sukker

Hva er vel bedre enn en saftig gulrotkake med luftig ostekrem?

Denne oppskriften er helt uten sukker. Og den kan fint lages med glutenfritt mel også.

Av denne oppskriften blir det ca 25 stk normal store cupcakes eller 1 stk rund kake str 26 cm.

 

Oppskrift:5 egg, 3,2 dl sukrin, 312 gr hvetemel, 2,5 ts kanel, 2 ts vaniljesukker, 2,5 ts natron, 0,5 ts salt, 1,2 dl nøytral vegetabilsk olje, ca 6 dl revet gulrot.

Oppskrift krem:300 gr Philadelphia, 1 ts vaniljesukker, 5 ss sukrinmelis, 2 dl sæterrømme eller creme fraîche.

Vask, skrell og riv gulrøttene. Pisk eggedosis av egg og sukrin. Pisk den i minmum 10 min. Bland hvetemel, kanel, vaniljesukker, natron og salt. Ha oljen i eggedosisen. Bruk en slikkepott og vend forsiktig inn hvetemelblandingen og gulroten. Fordel i cupcakes/muffinsformer eller i smurt springform.Cupcakesene stekes på 150 grader i ca 20 min. Den runde kaken stekes også på 150 grader i ca 40 min. Avkjøl.

Ha ostemassen, melisen, vaniljesukker, rømme/creme fraîche i en bolle og pisk det luftig med en mikser. Hvis du vil ha en søtere krem, tilsett litt mere sukrinmelis.Ha kremen i sprøytepose eller bruk en skje/kniv og ha den på toppen av de avkjølte cupcakesene. Pynt med det du ønsker. På bildet har jeg brukt tørkede, spiselige sommerblomster.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg