Tips til hvordan du kan pynte kakene dine med ulike “tipper”

Jeg har fått mange spørsmål om hvilke tipper jeg bruker til å pynte diverse kaker. Det er lett å svare på fordi hver tipp har et nummer. Men hver tipp kan brukes på mange måter og det synes jeg er fryktelig vanskelig å forklare med ord hvordan jeg bruker dem.

Jeg har sikkert 50 ulike tipper i ulike størrelser og fasonger. Jeg bruker knapt nok halvparten av dem. Mange har jeg fått og mange har fulgt med i sett på flere som jeg har kjøpt. De fleste tipper kan man kjøpe en og en og det er kjekt. Det finnes nok sikkert flere 100 talls forskjellige å få kjøpt. De jeg bruker er fra Cacas. Kan bestilles på nett. Jernia, Kitch’n og en del hobbybutikker har også disse. Jeg fortrekker å bruke de i metall fordi kantene på mønsteret blir skarpere. Det er viktig å ha en ganske fast krem som ikke renner når du bruker tipp. Kremen må holde seg i den fasongen du sprøyter ut. 

De 3 på bilde er de jeg bruker mest:  1M er en stjerneformet tipp som ofte blir brukt til å lage “roser” med. Når du lager “roser” på cupcakes eller kaker som pynt, setter du sprøyteposen loddrett på midten og ca 1 cm over f.eks. cupcaken og sprøyter rundt fra midten og utover. Ikke oppover. Vil du ha topp på cupcaken, begynner du fra kanten og sprøyter innover og oppover mot midten, akkurat det motsatte av “rosen”. Bruker også 1M til å lage “kurv/flettemønster”. Blir pent å pynte med på sidene av en kake. Begynn med en loddrett “strek” og fortsett med to vannrette over den loddrette du allerede har sprøytet ut. Sprøyt ut de to vannrette med ca 1 cm mellomrom. Sprøyt så ut en ny loddrett “strek” inntil og til venstre for de to vannrette. Så fyller du inn med to nye vannrette “streker” over den loddrette. Og sånn fortsetter du til du er helt rundt kaken.

Tipp nr 1A har en stor glatt åpning. Den bruker jeg til “bølgemønsteret”. Pent å pynte med rundt sidene på kaken men kan også brukes på toppen. Sprøyt ut 3 eller flere kremtopper over hverandre, bruk en spatula med rund tupp eller en kniv med rund tupp og plaser den midt på kremtoppen og dra den ut mot høyre. Gjør det på alle før du fortsetter med å sprøyte 3 eller flere nye kremtopper. Sånn fortsetter du rundt hele kaken.

Tipp nr 6B har en småtagget og stor åpning. Fin å lage topper med eller pynte cupcakes. Veldig fin å bruke til marengs/pikekyss. For å lage topper, hold sprøyteposen med tippen ca 0.5 cm over det du skal pynte og sprøyt ut uten å løfte sprøyteposen opp mens du klemmer ut kremen.

Som sagt så synes jeg at det er vanskelig å forklare med ord hvordan jeg gjør det, derfor håper jeg at bildene hjelper i tillegg til teksten. Kommer tilbake med flere sprøytetips etter hvert. 🙂

4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg