Chiafrø med kokosmelk og mango-limepure (Sukkerfri)

Chiafrø er en veldig god protein -og omega-3 kilde og metter mye. Frøene kan kjøpes i helsekostbutikker eller hos butikker med litt større varebeholdning. Frøene må tilberedes gjerne dagen før eller minimum 3 timer før den skal spises.  Kan brukes som dessert eller frokost. Oppskriften er til ca 3 porsjoner og jeg har valgt å lage den sukkerfri.

Oppskrift:

  • 3 ss chiafrø
  • 1 boks kokosmelk
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • 2 ts sukrin
  • en liten klype salt
  • 1 stk mango
  • 1 stk lime, saft + skall
  • litt kokos til pynt.

Bland chiafrø, kokosmelk, vaniljesukker, sukrin og salt i en bolle og rør godt. La stå i kjøleskap natten over eller minimum 3 timer før den skal spises. Rør den godt opp før den serveres.

Fruktkjøttet fra mangoen (hold igjen noen hele biter av mango til pynt) og limesaften kjøres glatt med stavmikser.

Ha chiafrøkremen i en porsjonsskål. Hell over pure av mango/lime. Pynt med kokos, mangobiter og revet limeskall.

 

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg