Enkel brun lapskaus

 

Lapskaus er en god og mettene middag som ikke behøver å koste så mye. I denne lapskausen har jeg brukt ferdig lapskausblanding som du finner i frysedisken til ca 10 kr posen. Jeg har brukt høyrygg av okse, men du kan enten bruke svinefilet, kjøttboller/suppeboller eller pølser.

Lapskaus er en ganske mager matrett. Hvis du regner ca 500 gram pr pers Vil den inneholde ca 400 kcal. Hvis du velger indre -eller ytrefilet av svin vil du  få en magrere utgave enn den oppskriften jeg bruker her.

 

Oppskrift:

  • ca. 1,5 kg kjøtt
  • salt, pepper
  • ca. 1,5 – 2 liter vann
  • 2 poser lapskausblanding (ca. 1,5 kg grønnsaker)
  • evt. 2 stk. buljongterninger.

 

Skjær kjøttet rent for evt. sener og del kjøttet i terninger. Ha litt olje i en panne og brun kjøttet. Ha over salt og pepper. Stek kjøttet i omganger slik at stekepannen ikke blir for kald etter at du har hatt oppi kjøttet. Da vil kjøttet bare koke i sin egen kjøttkraft. Ha kjøttet over i en kjele. Ha litt vann i pannen og kok den ut. Ha vannet fra pannen + vann slik at det blir ca. 1,5 liter vann til sammen. Kok kjøttet i ca. 1 time. Tilsett evt. mere vann hvis kjøttet blir liggende tørt over vannet.Ha i begge posene med lapskausblanding (grønnsaker). Rør godt. Smak til med salt, pepper og evt. buljongterninger.

 

#lapskaus #mager #hverdagsmiddag #middag #grønnsaker #høst #billig

 

Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg