Lapskaus er en god og mettene middag som ikke behøver å koste så mye. I denne lapskausen har jeg brukt ferdig lapskausblanding som du finner i frysedisken til ca 10 kr posen. Jeg har brukt høyrygg av okse, men du kan enten bruke svinefilet, kjøttboller/suppeboller eller pølser.
Lapskaus er en ganske mager matrett. Hvis du regner ca 500 gram pr pers Vil den inneholde ca 400 kcal. Hvis du velger indre -eller ytrefilet av svin vil du få en magrere utgave enn den oppskriften jeg bruker her.
Oppskrift:
- ca. 1,5 kg kjøtt
- salt, pepper
- ca. 1,5 – 2 liter vann
- 2 poser lapskausblanding (ca. 1,5 kg grønnsaker)
- evt. 2 stk. buljongterninger.
Skjær kjøttet rent for evt. sener og del kjøttet i terninger. Ha litt olje i en panne og brun kjøttet. Ha over salt og pepper. Stek kjøttet i omganger slik at stekepannen ikke blir for kald etter at du har hatt oppi kjøttet. Da vil kjøttet bare koke i sin egen kjøttkraft. Ha kjøttet over i en kjele. Ha litt vann i pannen og kok den ut. Ha vannet fra pannen + vann slik at det blir ca. 1,5 liter vann til sammen. Kok kjøttet i ca. 1 time. Tilsett evt. mere vann hvis kjøttet blir liggende tørt over vannet.Ha i begge posene med lapskausblanding (grønnsaker). Rør godt. Smak til med salt, pepper og evt. buljongterninger.
#lapskaus #mager #hverdagsmiddag #middag #grønnsaker #høst #billig
Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk