Mager og proteinrik kyllingsuppe

Noe godt til lunsj, middag eller kveldsmat. Kjempe god og mettende suppe. Rask å lage og er mager. Kan det bli bedre?

Jeg har brukt en hønsebuljong-terning. Om du ønsker å koke kraft, gjør gjerne det. Synes at de ferdige fond/kraft man får kjøpt i butikk er også et godt alternativ.

Av oppskriften blir det ca. 1,2 liter suppe.

Næringsinnhold pr dl: 40 kcal / 4,2 gram protein.

 

Oppskrift:

  • 6 dl hønsebuljong eller kyllingkraft
  • 2 stk kyllingfileter
  • 1 laubærblad
  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ss flytende margarin
  • 2 ss karry
  • 1 ts paprikapulver
  • 2 ss hvetemel eller maizenna
  • 4 dl Styrk-melk
  • evt. litt mager kesam

 

Kok opp buljong med laubærblad og tilsett kyllingfiletene. La det småkoke i ca 20 min.Skrell og hakk løken og hvitløken. Stek den i margarin til den er blank og litt gyllen. Tilsett paprikapulver og karry i pannen med den stekte løken og rør godt. Ha dette i kjelen sammen med kyllingen. Visp ut melet/maizenna i melken og ha den i suppen. Rør godt og kok opp. Ta ut kyllingen og del den opp i små terninger og ha den tilbake i kyllingen. Kok videre i ca 10 min. Smak til. Ha gjerne i 1 ss mager kesam før servering. Ikke tilsett mager kesam i suppen mens den koker. Da skiller kesamen seg og blir grynete.

#kyllingsuppe #mager #litekalorier #kylling #suppe #metter #proteiner #astridkokk #kokk #lavkalorikost

Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk. Eller på Facebook: Astridkokk.blogg.no

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg