Rødløksmarmelade

Rødløkmarmelade er veldig enkelt å lage og smaker veldig godt til muggost, både blå og hvit, som topping på pizza og som tilbehør til f.eks. biff av storfe, svin og vilt.

Oppskriften kan fint dobles.

Oppskrift:

  • 3 store rødløk
  • 3 ss olje
  • En klype cayennepepper eller chilipepper
  • 0,5 ts malt spisskummin
  • 1 ts revet fersk ingefær
  • 0,5 dl rødvin
  • 1 ss rødvinseddik
  • 0,5 dl balsamicoeddik
  • 3 ss sukker
  • 3 ss brunt sukker
  • Salt
  • 50 gram smør.

 

Rens løken. Del den i to og kutt den i skiver. Skrell ingefær og riv den fint på et rivjern.

Ha oljen i en kjele og tilsett løken, og alle de andre ingrediensene unntatt salt og smør.

Kok opp og rør godt.

Skru ned på middels varme og la småkoke i ca 1 time. Rør med jevne mellomrom slik at det ikke brenner seg fast i bunnen.

Rør inn smøret til slutt og smak til med salt. Prøv med en halv teskje først.

Ha rødløksmarmeladen over i rene tette glass. (Sylteglass). Oppbevares i kjøleskap.

 

#rødløksmarmelade #rødløk #marmelade #ost #kjøtt #rødvin #tilbehør #balsamico #eddik #sukker #blogg #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne. <3

 

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

2 kommentarer

    1. Hei!
      Denne oppskriften kunne jeg tenke meg å prøve.
      Høres og ser veldig godt ut 🙂
      Jeg har et nett med middels store/små rødløk.
      Så tre store rødløk – hvor mye vil de veie?
      Vennlig hilsen
      Marit

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg