Denne utgaven av Tikka Masala uten kylling, kun med grønnsaker, er rask å lage.
Godt til både lunsj, middag og kvelds. Lag mye og ta med til skole og jobb og spis til lunsj.
Oppskriften kan fint dobles. Om du ønsker kan du lage den med andre grønnsaker. Denne oppskriften under er nok til ca. 5-6 personer.
Oppskrift:
- 1 blomkål
- 1 squash
- 1 stor søtpotet
- 2 stk rødløk
- 2 vårløk
- 2 ss revet frisk ingefær
- 2 fedd hvitløk
- 1 ss finhakket koriander
- 1 finhakket rød chili
- 2 ss paprikapulver
- 2 – 3 ss garam masala eller tikka masala curry paste
- 1 boks hakkede tomater
- ca. 2 dl fløte/matfløte/rømme, lett creme fraiche eller kokosmelk.
- olje til steking.
- Smak til med salt, pepper og evt. litt sukker.
Vask, rens og del blomkål, squash og søtpotet i store terninger. Søtpoteten bør skrelles.
Ha ca. 3 ss olje i en kjele. Varm opp og ha i den rensede løken som er delt i store båter. Ha i finhakket hvitløk, finhakket chili og finrevet frisk ingefær.
Dryss over paprikakrydder, garam masala(krydder)/curry paste. Kok opp og rør ofte.
Ha i hermetiske tomater, vårløk, koriander og fløte/rømme.
Kok opp og rør godt.
Ha i blomkål, squash og søtpotet. La koke i ca 10-15 min.
Smak til.
Serveres med basmatiris, naturell yoghurt eller raita og evt. brød.
#tikkamasala #utenkylling #vegetar #etsunnerealternativ #grønnsaker #kjøttfrimandag #blogg #matblogg #astridkokk
Del gjerne. <3
Instagram: @astridkokk
Snapchat: astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no
Det ser virkelig godt ut 🙂
Tusen takk! 🙂 Faith, Love & Hope:
Prøvde denne idag, var kjempegodt!!