hits

Pastagrateng med skinke og grønnsaker



Jeg synes det er veldig greit når middagen kan serveres i en ildfastform som inneholder alt du synes er godt.

Du kan bruke det du vil av grønnsaker, pasta og kjøtt eller fisk.

Jeg har en basis-oppskrift på denne gratengen, men bruk gjerne det du liker.

Oppskrift på ostesaus:

  • 100 gram smør
  • 100 gram hvetemel
  • ca. 1 liter melk,
  • 0,5 ts salt
  • en klype pepper
  • en klype muskatnøtt
  • ca. 200 gram revet ost.

 

Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemelet. Rør godt sammen.

Spe litt og litt med melken. Kok opp mellom hver gang du sper. Husk og rør godt og hele tiden slik at du unngår klumper og at det svir seg.

La sausen koke på middels varme i ca. 10 min mens du rører.

Smak til med salt, pepper og muskat.

Ha i den revne osten tilslutt og rør godt. Ta sausen av platen og sett den til side mens du forbereder de andre ingrediensene til gratengen.

 

Du trenger:

  • 1 stk blomkålhode
  • 1 brokkoli
  • 1 liten purre
  • ca. 300 - 400 gram kokt skinke i strimler
  • ca. 300 gram rå fullkornspasta
  • ca. 200 gram reven ost.

 

Kok blomkål og brokkoli i ca. 8 minutter i lettsaltet vann. Husk å kok opp vannet før du legger i grønnsakene.

Del purren i tynne ringer.

Kok pastaen aldente i lettsaltet vann.

 

Sett stekeovnen på 220 grader.

Smør en stor ildfastform. Dette blir middag til ca. 6-8 personer.

Ha i pasta, skinke, purre, blomkål og brokkoli i den ildfaste formen. Det spiller ingen rolle i hvilken rekkefølge du gjør det.

Hell over ostesausen og strø over reven ost.

Stekes midt i ovnen i ca. 20-25 minutter.

Serveres med grønn salat til og evt brød.

TIPS: Du kan gjerne bytte ut skinken med stekt kjøttdeig/karbonadedeig, pølser i biter, kokt laks eller liknende. Bruk gjerne andre grønnsaker som f.eks gulrot og selleri. Bruk det du liker best selv eller det du har i kjøleskapet.

Om du ønsker kan du gjøre ferdig formen dagen før, sette den i kjøleskapet og steke den når du ønsker det.

 





#pastagrateng #skinke #brokkoli #blomkål #grønnsaker #pasta #ostesaus #ildfastform #oppskrift #middagstips #kanlagespåforhånd #altienform #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette innlegget med dine venner.<3

 

Du finner meg her også:

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

 

3 kommentarer

Hege Kristin

27.02.2017 kl.20:28

så godt ut !

Astrid Eng Johansen

27.02.2017 kl.21:26

Takk! :-) Hege Kristin:

elisebr

26.04.2017 kl.19:56

Så godt det så ut! :)

Skriv en ny kommentar

Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

47, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv