Pavlova

Pavlova – Kanskje Norges nye nasjonalkake.

Helt klart en ev de beste kakene som finnes. 

Enten til konfirmasjon, 17. mai, sommerfest eller bare som noe godt til helgen.

Her kommer min.

Oppskrift på marengsbunnen:

  • 6 stk eggehviter
  • 2 ts bringebæreddik
  • 4 dl sukker
  • 2 ts maizenna
  • 2 ts vaniljesukker
  • En klype salt.

 

Forvarm ovnen til 200 grader.

Pisk eggehviter og salt med en mikser til det skummer hvite topper. Ha i litt og litt av sukkeret mens du lar mikseren gå.

Pisk til marengsen er gatt og stiv.

Ha i bringebæreddik, vaniljesukker, maizenna og salt. Pisk til alt er mikset godt sammen.

Bruk et stekebrett med bakepapir på. Tegn opp en sirkel med blyant på bakepapiret. Bruk en tallerken eller noe liknende.

Fordel ca 2/3 av marengsen innen for den tegnede sirkelen.

Ha resten av marengsen i en sprøytepose med tipp nr 6B og sprøyt topper rundt kanten på marengsen.

Sett kaken midt i ovnen, lukk døren og skru ned temperaturen til 110 grader. Stek kaken i ca 70 min. Skru så av varmen og la kaken stå i ovnen med døren lukket helt til kaken er kald.

Marengsen/kaken kan fint lages 2-3 dager i forveien.

TIPS: Bringebæreddik kan kjøpes hos Meny. Kaken blir så god med denne eddiken.

 

Oppskrift på fyll:

  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl vaniljekrem
  • 2 ss sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 kurv friske jordbær
  • friske bringebær
  • enten mynte eller sitronmelisse 

 

Pisk kremfløten med sukker og vaniljesukker,

Rør inn vaniljekremen.

Ha dette over på kaken og pynt med bær og grønne urter på toppen.

 

#pavlova #sommer #vaniljekrem #bringebæreddik #jordbær #bringebær #oppskrift #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3

 

Du finner meg her også:

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

1 kommentar
    1. Så flotte Pavlovaer du lager. Du må gjerne ha et kurs hvordan du får til den flotte kanten. Jeg er så dum slik, kan ikke noe slikt. Må vist se til å lære meg det skjønner jeg, Det må jo være så koselig å servere noe så flott. Takk for at du deler så deilig oppskrift!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg