Å lage hjemmelagde supper er så mye enklere enn man tror. Og smaker så mye bedre enn de fra pose. Det tar akkurat like lang, eller kort tid å koke de.
Du kan lage suppene av de grønnsakene du selv liker best og fremgangsmåten er lik for alle suppene.
Det eneste som er lurt å ha er en stavmikser eller en foodprocessor.
Oppskrift, 3-4 porsjoner suppe:
- 1 stort blomkålhode delt i buketter
- En kvart gul løk
- 5 dl kyllingkraft eller grønnsakkraft
- 3 dl Styrk-melk
- 2 ss lett creme fraiche
- salt, pepper og muskatnøtt
- Kalkunbacon eller skinke
- Bladpersille
Rens, vask og del blomkålen i små, likestore buketter og del løken i skiver.
Kok dette mørt i kraften. Dette tar ca. 10 minutter. Bruk helst ikke buljongterning. Jeg anbefaler heller at du bruker ferdig fond/buljong fra butikken om du ikke koker kraft selv.
Når blomkålen er mør, har du i Styrk-melken. Denne melken er mager og inneholder ekstra proteiner som gjør at du holder deg mett litt lengre.
Ta av noen blomkålbuketter til topping på suppen.
Kjør resten av suppen glatt med stavmikseren.
Ha suppen tilbake i kjelen og kok opp på nytt.
Rør inn creme fraiche og smak til med salt, pepper og muskatnøtt.
Strø over sprøstekt kalkunbacon, blomkålbuketter og litt bladpersille.
Serveres med litt godt brød til.
#blomkålsuppe #mager #proteinrik #middagstips #kalkunbacon #enkel #rask #oppskrift #matblogg #astridkokk
Del gjerne dette med dine venner. 🙂
Du finner meg her også:
Instagram: @astridkokk
Snapchat: astridkokk
Facebook: Astridkokk.blogg.no
Middag i morgen 😊