Sarah Bernard


Sarah Bernard

Som regel lager jeg kun Sarah Bernard til jul, men de er så gode at de “bør” lages flere ganger i løpet av året. 🙂Jeg jukser litt og kjøper ferdig kransekakemasse i butikken. Synes den er knallgod og det går kjapt. Vil du lage selv, så gjør gjerne det. Selv om det er få ingredienser, må man forberede litt dagen før….Bruk den sjokoladen du liker best. Av denne oppskriften blir det 20-25 stk.

Oppskrift på bunn:ca 500 gr ferdig kransekakemasse.

Oppskrift på sjokoladekrem:3 dl kremfløte, 150 gr sjokolade, 1 ts vaniljesukker.

Oppskrift på sjokoladeglasur:100 gr smeltet sjokolade, 1 ss delfiafett (kokosfett)

Kok opp fløte og vaniljesukker. Tilsett grovhakket sjokolade. Ta kjelen av platen og rør til sjokoladen er smeltet. Sett blandingen i kjøleskapet noen timer, men helst til dagen etterpå.

Kjøper du ferdig kransekakemasse i butikken, er den formet som en tykk pølse. Ta av folien og skjær den i skiver, i underkant av 1 cm tykke. Hvis du vil ha mindre bunner til kakene dine, ruller du den bare slik at pølsen blir smalere. Sett kransekakeskivene på et stekebrett kledd med bakepapir og stek dem på ca 200 grader i 6-7 minutter. Pass på at de ikke blir for brune. Avkjøl.

Ta sjokoladeblandingen ut av kjøleskapet og pisk den til luftig krem. Pass på at du ikke pisker det for lenge slik at det blir “sjokoladesmør”. Ha kremen i en sprøytepose og lag fine topper ovenpå kransekakeskivene. Sett kakene på brett i kjøleskapet 1 times tid.

Smelt sjokolade og delfiafett i vannbad. Dypp kakene raskt i glasuren og sett tilbake på brettet og sett kjølig i noen minutter før de er klare til og spises.

13 kommentarer

Siste innlegg