Juleøl/Tomtebrygg. – Hurtigbrygg.

Du kan fremdeles rekke å brygge øl til jul.

Dette blir ferdig på 2-3 dager.

Jeg laget mitt i dag.

Om du ønsker kan du bytte ut vørterøl med vanlig pils/øl og sløyfe ingefærølet. Da vil du få et øl som er mere bittert og ikke så søtt.

Oppskrift:

  • 10 liter vann
  • 1 kg sukker
  • 5 ss lys sirup
  • 3 flasker vørterøl
  • 1 liter ingefærøl
  • 50 gram fersk gjær
  • 2/3 flaske Tomtebrygg.
  • Ca. 10 tomme og renvaskede 1,5 liters brusflasker.

 

Ha vann, sukker og sirup i en kjele og varm til sukkeret er løst opp. Rør ofte.

Ta kjelen av platen og tilsett vørterøl, ingefærøl og Tomtebrygg. Rør så det blander seg godt.

Når ølet er ca. 37 grader eller fingervarmt, rører du ut gjæren i litt av ølet før du tilsetter den i resten.

Ha ølet på flasker med en gang. Ikke fyll de helt fulle. Skru korken godt på og sett flaskene på et kjølig sted.

Jo lengre ølet står, jo mere alkoholholdig vil det bli. Så hver forsiktig hvis du skal ut å kjøre. <3

 

#julebrygg #tomtebrygg #brygg #øl #jul #Christmas #hohoho #førjulstid #hurtigbrygg #hurtigøl #blogg #astridkokk

Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk eller lik Astridkokk.blogg.no på Facebook. <3 Del gjerne. <3

 

 

 

5 kommentarer
    1. Er det ikke sånn at det skal stå lunt ett døgn eller to slik at gjæren kan få gå litt før det settes kjølig da?

    2. Andre året på rad vi lager dette.
      Trengte ikke stå lunt noen dager, i fjor var det så mye futt at nesten halve flasken boblet over, før det gav seg. Veldig godt. Vi bruker glutenfritt øl, pga intoleranse.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg