Grove og saftige rundstykker som trenger litt planlegging.
Kjempe gode. Kan lages som brød også.
Oppskrift Dag 1:
- 50 gram helkorn
- 50 gram solsikkekjerner
- 25 gram linfrø
- 1,5 dl kokende vann.
Rør dette godt sammen i bolle og dekk til med plast. La stå på benken i minimum 5 timer. Helst til neste dag.
Oppskrift Dag 2:
- 130 gram sammalt grovt hvetemel
- 100 gram sammalt grovt rugmel
- 350 gram hvetemel
- 1 pk fersk gjær
- 2 ts salt
- 4 ts honning
- 3,5 dl lunkent vann
- 3 ss olje
Rør ut gjæren og honningen i vannet.
Ha alle ingredienser i en bakebolle + kornblandingen fra dagen før.
Elt alt sammen til en smidig deig i ca. 10 min for hånd eller 5 min med maskin.
La deigen heve i ca. 1 time tildekket med plastfolie.
Ta deigen ut av bakebollen på et melet bord.
Del deigen i passe emner. Av deigen blir det ca. 15-18 rundstykker.
Trill pølser og trill dem litt ekstra i endene. Legg de på et stekebrett kledd med bakepapir og hev dem i ca. 30 min på et lunt sted.
Sett ovnen på 230 grader og stek dem midt i ovnen i ca. 15 -20 min. Avkjøl på rist.
#rundstykker #grove #saftige #helkorn #korn #hvetemel #frokost #lunsj #brød #matblogg #astridkokk
Del gjerne. <3
Du finner meg her også:
Snapchat: astridkokk
Instagram: @astridkokk
Instagram: Astridkokk.blogg.no
De ble veldig fine (:
Tusen takk!
Henriette Celin:
Så fine de ble
Dag 1… Helkorn? Av hva?
Disse blir utrolig saftige og gode
Nytelse i hver bit
Jeg har brukt byggmel i stedet for rugmel, da jeg har det i skuffen 