hits

Proteinrunstykker med chiafrø og reven gulrot.



Disse proteinrundstykkene lager du ferdig på 30 min. Deigen tar 7-8 min å fikse. Og ca 20 min steking.

Kjempe gode og metter mye og lenge. Spises med godt pålegg og masse grønnsaker. Godt med litt påfyll etter f.eks trening. Disse lagde jeg like før jeg tok meg en god treningsøkt ute i det fine kveldsværet. Deilig med kveldsmat når jeg kom tilbake.

Rundstykkene innholder ingredienser som mager cottage cheese, egg, chiafrø, og sesamfrø som gir mye proteiner.

Du kan gjerne lage de glutenfrie.

Av oppskriften blir det ca. 15 små rundstykker. Du kan gjerne doble porsjonen, så har du deilige og saftige rundstykker hele uken. Lager du de større enn det jeg har gjort, ville jeg skrudd ned temperaturen på 180 grader og stekt dem i ca. 25 min.

 

Oppskrift:

  • 300 gram mager Cottage Cheese
  • 4 egg
  • 300 gram havregryn
  • 4 ss chiafrø
  • 3 ss sesamfrø
  • 2 ss linfrø
  • 2 små grovt revne gulrøtter
  • 1 ss FiberSirup Gold
  • En liten ts salt
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 egg til pensling

 

Skrell, vask og riv gulrøttene.

Ha Cottage Cheese og egg i en bolle. Kjør det glatt med en stavmikser.

Ha i gulrøttene og de andre ingrediensene. Rør alt godt sammen.

Jeg har brukt et muffinsbrett og en is-skje for å få de jevnt like store. Men du kan gjerne sette dem med ei spiseskje på bakepapir i ovnen. Du trenger ikke å bruke muffins former.

Pisk sammen egget og pensle de på toppen. Strø over frø på toppen.

Stekes på 200 grader i ca. 20 min midt i ovnen. Avkjøl på rist.

 


 







 

#proteinrundtrykker #proteiner #protein #rundstykker #egg #cottagecheese #CC #hytteost #chiafrø #chia #gulerøtter #havregryn #trening #påfyll #enkel #rask #lettålage #mettermye #mager #oppskrift #matblogg #astridkokk

 

Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3

 

Du finner meg her også:

Snapchat: astridkokk

Instagram: @astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

 

2 kommentarer

Henriette Celin

26.09.2016 kl.07:53

Så herlige <3

Mia Bakken Olsen

26.09.2016 kl.10:18

Mmm, disse så utrolig gode ut :-) Skal absolutt prøves ut en dag! Håper du får en kjempefin start på den nye uken :-)

Skriv en ny kommentar

Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

47, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv