Sosekjøtt eller kjøtt i mørke



Sosekjøtt eller kjøtt i mørket er en gammel tradisjonsrik middagsrett som er utrolig smaksrik og sunn og fortjener litt oppmerksomhet.

Den er enkel å lage men tar litt tid fordi kjøttet må koke en stund. Et godt forslag til søndagsmiddag.

Oppskriften er nok til ca. 6 porsjoner.

 

Oppskrift:

  • ca. 1,5 kg okse høyrygg
  • 2 løk
  • ca. 1 kg gulrøtter
  • vann
  • ca. 200 -300 gram champingnon (kan sløyfes)
  • 3 laubærblad
  • salt, pepper
  • ca. 100 gram brunost
  • 2 ss tyttebæsyltetøy
  • maizenna (til jevning)
  • evt. mørkt øl eller rødvin.

 

Del kjøttet i ca. 1,5 cm tykke skiver.

Stek de brune i smør eller olje i pannen. Ha kjøttet i en gryte og hell på vann til kjøttet er dekket. Ha i laubærblad.

Sett kjøttet på kok og skum av det som evt. legger seg på toppen. Skru ned platen og la kjøttet småkoke i ca 2 timer. Pass på at du etterfyller vann slik at det dekker kjøttet.

Skrell løk og del i store terninger.

Skrell gulrøtter og del i litt store biter.

Ha løken og gulrøttene i gryten og kok møre.

Ha i skivet sopp. (Kan sløyfes.)

Jevn gryten med maizenna blandet ut i litt vann. Rør godt og kok opp.

Smak til med brunost, tyttebærsyltetøy, salt og pepper.

For å sette litt ekstra piff på gryten, tilsett et par dl med mørkt øl eller rødvin. (Kan sløyfes.)

Serveres med potetstappe og grønnsaker.

 





#kjøtt #høyrygg #okse #sosekjøtt #kjøttimørke #norsk #tradisjonsmat #husmannskost #gryte #grønnsaker #mager #kalorisnål #søndagsmiddag #helgekos #kos #søndag #helg #matblogg #oppskrift #astridkokk

Del gjerne dette innlegget med dine venner. <3

 

Du finner meg her også:

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

2 kommentarer

Pernille

16.03.2017 kl.22:33

Mmm, dette så utrolig godt ut :)

annebe

16.03.2017 kl.23:21

Skikkelig god mat det der... fint med litt middagsideer :))

Skriv en ny kommentar

Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

46, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv

hits