hits

Venetianere fra Kongsvinger 

I denne ukes utgave av Hjemmet kan du lese oppskriften min om "Venetianere" fra Kongsvinger.

Dette er små karamellkaker med høvlet mandel (mandelflak).

Kakene er enkle å lage og smaker som fudge.

En god og søt munnfull til kaffekoppen.

Et lite tips er å kjøpe høvlet mandel på Meny. De har store poser.

  

#venetianere #Kongsvinger #kake #kvinnemuseet #hjemmet #bladet #egmont #ukeblad #karamell #mandel #fudge #media #nrk #sommer #nrksommertoget #sommeråpent #nrksommer

 

Del gjerne dette innlegget med dine venner. :-)

 

Du finner meg her også:

Instagram: @astridkokk

Snapchat: astridkokk

Facebook: Astridkokk.blogg.no

4 kommentarer

Bjørg Monsen

21.07.2017 kl.09:25

Hei, For noen dager siden prøvde jeg å bake disse Venetianerene fra Kongsvinger med heller dårlig resultat, skal det ikke være noe hv. mel i deigen? Jeg gjorde det hele punkt for punkt slik det ble beskrevet, men hadde kun halvparten mandelflak, tenkte ikke over at en pose ikke var nok før jeg var hjemme fra butikken og finleste oppskriften. Det hele ble bare nærmest en suppe. Derfor trodde jeg kanskje at hv.mel manglet i oppskriften for å binde det hele sammen. Kan det være at mandelflakene gjør den jobben og at grunnen er at det var bare halvparten av de? Smaken var jo god men ellers uspiselig og klissete.

MVH Bjørg Monsen

Astrid Eng Johansen

21.07.2017 kl.20:49

Hei. Du må ha den mengde mandler som står i oppskriften. Deg gjør at blandingen blir "tykk". Det er viktig å følge oppskriften for å få et godt resultat. Prøv igjen. Lykke til. ;-) Mvh Astrid. Bjørg Monsen:

Toril Sønsterudbråten

23.08.2017 kl.15:23

Har prøvd disse nå og med godt resultat.

Jeg brukte stor langpanne da jeg husker de var ganske tynne hos Hermann og Langerud.

Hvordan oppbevarer du disse, i kakeboks kaldt eller i romtemperatur?

Astrid Eng Johansen

27.08.2017 kl.21:37

Hei. Beklager for seint svar. Jeg slapp og oppbevare de så lenge... de ble fort spist opp. men det går helt fint å ha de pakket inn i plast eller å ha de i en tett boks i romtemp. Du kan også ha i de i kjølesket. Tror ikke det gjør så stor forskjell. :-) Ønsker deg en fortsatt fin kveld. Mvh Astrid.Toril Sønsterudbråten:

Skriv en ny kommentar

Astrid Eng Johansen

Astrid Eng Johansen

47, Skiptvet

Fagutdannet kokk siden 2000 og jobber som kokk. Jeg er lidenskapelig opptatt av kakebaking og matlaging. Liker å teste ut nye smakskombinasjoner og elsker å lese kokebøker der jeg selv kan få inspirasjon. Mulig at det er litt nerdete. :-) Synes også at det er viktig å holde på den gode, norske tradisjonsmaten og fremgangsmåtene. Følg meg gjerne på Instagram: @astridkokk, Facebook: Astridkokk.blogg.no og legg meg gjerne til på Snapchat: astridkokk. Jeg driver også 4.generasjon gårdsdrift med melkeku, korn og skog.

Kategorier

Arkiv